Na jarenlang als steenhouwer aan de restauratie van het paleis op de Dam in Amsterdam te hebben gewerkt, viel door de economische crisis eind jaren 20 het werk daar stil. Om zijn gezin met acht kinderen te kunnen onderhouden, begon Harmannus in 1930 in een klein schuurtje in de binnenstad van Leeuwarden, met het vervaardigen van grafstenen en marmeren schoorsteenmantels. Dit geldt als de oprichting van Hutting Natuursteen. Na de zware oorlogstijd, waarin Harmannus en zijn zoon Kornelis door de Duitsers werden opgepakt, werden de werkzaamheden hervat. In 1948 stierf Harmannus op 49-jarige leeftijd.
Door het vroege overlijden van zijn vader, werd zoon Kornelis noodgedwongen kostwinner. Het was zijn taak om het bedrijf voort te zetten. Dit ging hem goed af. Het bedrijf floreerde onder zijn leiding en er werd een nieuwe werkplaats gebouwd aan de Toutenburgstraat. Kornelis had twaalf man personeel in dienst. Er werden veel grafstenen, natuurstenen vloeren en open haarden gebouwd. Het bedrijf barstte uit zijn voegen en daarom werd er in 1978 een nieuw, groot bedrijfspand gebouwd met opslagterrein op de huidige locatie aan de Archimedesweg. Wegens gezondheidsklachten moest Kornelis zich terugtrekken uit het bedrijf.
Al op zijn zestiende was Harry als enige van de vier zonen van Kornelis in de steenhouwerij gestapt. Na 3 jaren werken had hij alle facetten van het vak leren kennen, maar hij wilde hij graag meer leren. Hij volgde een opleiding aan de steenhouwerschool in Wunsiedel in Duitsland en sloot deze na 2,5 jaar af, door de titel Meester Steenhouwer en Technieken te behalen. Na de militaire dienst kwam Harry in 1976 in de zaak en hij nam direct de leiding over. Zijn opgedane kennis kwam goed van pas en het bedrijf maakte een enorme groei door. Het maken van open haarden werd gestaakt en het bedrijf ging zich volledig richten op hun specialisme: het maken van grafmonumenten. Van lokale steenhouwerij groeide het bedrijf uit tot één van de meest toonaangevende producenten van grafmonumenten in Nederland, met het noorden als belangrijkste afzetgebied. Begin 2011 stopte Harry en hij vertrouwde het bedrijf toe aan zijn zoon Max.
Bij Max was het meteen duidelijk dat ook hij het steenhouwerbloed in zich heeft. Als kleine jongen beitelde hij al graag in stenen. Na de opleiding Bouwkunde aan de MTS in Leeuwarden, vertrok Max op 18-jarige leeftijd naar Italië voor een opleiding aan het beeldhouweratelier van Corsanini in Carrara. Ruim een jaar is Max hier in de leer geweest en hij bleek een talentvolle beeldenmaker. Vervolgens ging Max naar Duitsland om ervaring op te doen bij een ambachtelijke steenhouwerij / restauratiebedrijf in Nördlingen (Beieren). Gedurende dit jaar werkte hij onder andere aan middeleeuwse kathedralen. Net als zijn vader bezocht Max de befaamde steenhouwerschool in Wunsiedel en ook hij mag zich Meester Steenhouwer en Technieken noemen. In 2009 kwam Max in de zaak als bedrijfsleider om ervaring op te doen en dit beviel goed. Sinds begin 2011 heeft Max de leiding over de zaak van zijn vader overgenomen. Max hoopt uiteraard dat het bedrijf over zal gaan in handen van de 5e generatie.